Dag 5 van Narbonne naar La Jonquera. 124 km
29 september 2024 - Narbonne, Frankrijk
Opnieuw een nacht met veel wind. Hier heet alles ook Tramontana en dan weet je het wel. Droog zonnig weer met een temperatuur rond de 20 gr. We zijn na het ontbijt op de fiets naar het centrum van Narbonne gegaan. Daar eerst naar de fantastische overdekte markthal , in 2022 nog gekozen tot de mooiste van Fr. Buiten was een demonstratie tegen feminicide. Aranka heeft namens heel het vaderland getekend. Over de rommelmarkt met fraai spul en 2 matchboxautootjes voor M. Daarna koffie en een bezoek aan het voormalige paleis van de aartsbisschop. Ook de kathedraal, prachtige bouwwerken en gelukkig niet overgerestaureerd. Sommige stukken zijn erg slecht of sleets te noemen, maar dat heeft ook wel wat. In de middag zijn we op weg gegaan naar Perpignan. Onderweg hebben we gelunched en gekeken naar de capriolen van de kitesurfers, windfoilvirtuozen en surfers. Spectaculair hoor ! Daarna binnen door de Pyreneeen over naar La Jonquera. Daar tanken, door de megaoutlet gelopen voor wat boodschappen en kijken naar schoenen voor A. En nu staan we op de cp aldaar, warme maaltijd en redelijk beschut voor nog meer wind.
Sylvia:29 september 2024Goed ondertekend Aranka Namens heel Nederland. Fantastisch mooie kathedraal zeg. En natuurlijk lekker struinen op de markt. Jezelf verwennen🫐 🚙🚗