Zweden en zo 8
28 augustus 2025 - Arvika, Zweden
Een hele dag in Arvika, na het ontbijt op de fiets naar het Fordonmuseum. Dit is gehuisvest in een oude fabriekshal. Het museum bestaat uit 4 gedeeltes. Een ontmoetingsruimte waar oude mannen een aantal uren met koffie en kaneelbroodjes zitten te jeppen over vervlogen jaren. Een automuseum met toch wel wat heel zeldzaam moois, een motorfietsenmuseum en het Thermia museum. Daar is heel veel bedacht en geproduceerd wat met warmte te maken heeft, fornuizen, verwarming, ketels etc. Er ligt een link met wat later Volvo werd. Is aan het logo nog te zien. Daarna zijn we doorgefietst naar het Rackstad kunst museum. Daar is net een collectiewisseling gaande dus het was niet echt de goede dag. Maar daar hebben we voorgaand aan ons bezoek heerlijk geluncht.
In het museum was een tentoonstelling van alle in Zweden aanwezige vogels, maar dan gemaakt van kaarsvet dus met een lontje. Echt grote exemplaren zitten daartussen.
Teruggefietst naar de camper, het gebruikelijke af en aanvoeren van soorten water en omdat het zonnetje nu echt doorbrak ook nog een wandeling naar het centrum om een kaart van Heel Zweden te kopen. Voor Arvid nog even de trein naar Stockholm gefotografeerd en een foto van het centrale plein. Dat wordt bij thuiskomst weer een zoekopdracht voor de kleinkinderen. Ik heb n.l op een rommelmarkt 2 oude ansichtkaarten gekocht met dezelfde blik op het plein. Daarna hebben we nog een hele tijd in de zon kunnen zitten aan het meer. Met een biertje en een knabbel.
Aranka:29 augustus 2025Hier alles over we wachten op de eindelijke voorspelde regen bui,mijn waterton is leeg dus afwachten maar fijn weekend gr ar