The Long Haul 7
2 december 2025 - Vinaròs, Spanje
Zo zijn we in tijd al weer heel wat verder en in km’s niet zo. Langs de Ebro, een route die we echt iedereen kunnen aanbevelen. Vanaf Flix naar Tortosa is schitterend. Onderweg hebben we bij een bakker brood gekocht. Met een bonnetje waarin de prijs in € maar ook nog in Ptas staat aangegeven. Wat heeft dat voor zin ? Wat zegt ruim 20 jaar later 250 pesetas nog ? Bizar.Na eerst in Tortosa te hebben gestaan zijn we de dag erna naar Roquetes gegaan. Sta je vlak aan het zwembad, met sauna en stoombad. Dat hebben we natuurlijk gedaan, geniet je ook de voordelen van het seniorschap. Want het mag dan voor. een appel en een scheet. Uiteraard hebben we ook de nodige fietstochtjes gemaakt. Op zondag kwamen we op een buurtmarkt terecht, daar speelde een groepje verkleed als pastoor, guardiacivilist, zakenman en gewone werkman een protestlied. Na een paar dagen zijn we doorgereden naar Vinaros, dat ligt aan zee.Daar blijven we dan ook weer een paar dagen. Leuk was wel dat we tussen een groot aantal campers staan, blijkbaar heeft iemand daar de gasboer gebeld en die komt dan gasflessen brengen. Hebben wij natuurlijk ook gedaan, scheelt weer zoeken en zelf halen.
Eerke Jan:3 december 2025Jaloers!!!