The Long Haul Finish
17 maart 2026 - Arnhem, Nederland
We laten regenachtig Frankrijk achter ons en rijden Luxemburg binnen. Ook hier is het regen en sneeuw en hagel en koud. Dat zijn we duidelijk niet meer gewend. In Lux komen we uiteindelijk alleen maar volle cp’s tegen. In Arlon in België hebben we meer geluk. Maar de dag erna gaan we opnieuw Lux in om bij Weiswampach stevig te tanken om daarna in België naar een geschikte cp te zoeken. Sankt Vith wordt het, wat een prima plek is. Met een uitermate fraai cafetaria, want we willen onderhand ook wel weer eens frietjes eten. Zo zijn we voorgeprogrammeerd België is frites en lekkere biertjes. Zo zitten we dus in Sankt Fritt, echt waar. Op zondag gaan we eerst naar Aken in Duitsland om naar het Ludwig Forum te gaan. Daar is aardig wat moderne kunst te zien. Gelukkig mooi weer zodat we in een lekker zonnetje naar het museum kunnen lopen. De dag eindigt in Kelmis, dat ligt nu in België. Na de definitieve nederlaag van Napoleon konden de Pruissen en de Nederlanders het niet eens worden over de definitieve grenzen. Zo kwam het dat hier een onafhankelijke enclave kwam te liggen. Neutraal Moresnet. Lees op Wikipedia maar eens over dit feit. Zo is er tot na de eerste wereldoorlog dus feitelijk een ministaatje geweest tussen NL, D en B. Bij Vaals was dus een 4 landenpunt. Uiteindelijk is in 1920 Moresnet toegewezen aan België. Maar het blijft fascinerend als je hierover leest. Een zinkmijn, een casino, eigen postzegels, smokkelarij, ontwijken van de dienstplicht door jonge mannen, enz.
Terug in Nederland nog 1 overnachting, en wel in Sittard. Konden we mooi op de fiets de grens over om in D nog wat boodschappen te doen bij de drogist. Vanochtend zijn we dan teruggereden naar Huissen om morgen in Arnhem te stemmen voor de gemeenteraad en om te beginnen met de hereniging met de kleinkinderen en hun wederzijdse ouders.
Al met al zijn we ruim4 maanden op pad geweest en het is omgevlogen. Maar nu staan we voor een nieuw avontuur, de afbouw van het appartement in Arnhem, de verhuizing en de diverse bestuursperikelen die aandacht verdienen. Gelukkig zien we onze kinderen hun partners en de kleinkinderen nu weer wat regelmatiger, want die hebben we wel stevig gemist. De camper kan weer terug naar het Vinkel om bij te komen van bijna 6500 km. Daarmee komt nu dus een einde aan de reis en aan dit verhaal.

Wij zeggen welkom thuis.
Het ene avontuur volgt het andere op.
Heel veel sterkte met jullie voorbereidingen voor de verhuizing.
Lieve groet van Aad en Fredda