El Saler 0 km dag 24

17 oktober 2024 - El Saler, Spanje

Op de fiets door de rijstvelden, nu staan ze allemaal droog. De velden worden nu bij voldoende wind afgebrand. Vandaag was er meer dan voldoende wind. Het plan was om eerst naar Ikea te fietsen om het schrijnende gebrek aan kleerhangers op te lossen. Bovendien is het een mooi fietstochtje. Tegen de straffe wind in, witte knokkels van het stevig stuur vasthouden. Kleerhangers gevonden, koffie en een doos Zweedse koekjes. Daarna naar een showroom van Porcelanosa om tegels te bekijken en wellicht te bestellen voor ons nieuwe appartement. Keuze gemaakt, mooie offerte, maar de Spaanse bureaucratie is legendarisch. Er moet nog e.e.a worden uitgezocht of we die tegels wel mogen kopen. De uitslag volgt nog. Daarna opnieuw op de fiets, andere route. Windluwer. Wel brandende rijststoppelvelden. Vanaf december staat alles hier weer onder een halve meter water. Duizenden hectares. Maar nu is het zonnig en de temperatuur is heerlijk. Dat was dus allemaal prima. Bij het tankstation hebben we brood gekocht. Als de bakker dicht is kun je meestal daar terecht. Op de camping nog e.e.a aan opruim en inruimwerk verricht. Morgen gaan we weer verder. Het reisdoel moeten we nog uitzoeken.