Denemarken en zo 2
4 september 2025 - Ebeltoft, Denemarken
OK, Ebeltoft, vandaag zijn we zonder problemen in Ebeltoft aangekomen met de beide fietsen. Stralend weer, dus we konden rustig door de oude straatjes dolen. Helaas is bij de inrichting en restauratie van dit soort plaatsen steevast gekozen voor een authentieke beleving. Dus kinderkopjes, en dat loopt lastig met titanium knieën, vooral die van zeer recente datum. Maar goed, toch nog wat winkels kunnen bezoeken en een heerlijke koffie mèt op een binnenterras. En natuurlijk het Fregat Jylland dat nog zeer heldhaftig is geweest tijdens de Slag om Helgoland in 1864. Kortweg kwam het er op neer dat Denemarken in een korte periode Noorwegen kwijtraakte aan Zweden, delen van Zweden kwijtraakte aan Zweden en Sleeswijk Holstein aan de Duitsers. Denemarken werd eigenlijk een heerlijk onbeduidend landje vol charmante bewoners met een sterk agrarische achtergrond en fijne techneuten met een oog voor kwaliteit en een gezonde hoeveelheid wetenschappers en kunstenaars. Zeg maar een land waar je eigenlijk prima kunt wonen zonder al te veel expansiedrift. Zeg maar plaats 2 op de wereldranglijst van gelukkige burgers. Daar gingen wij dus koffiedrinken en fietsen en mooi weer en mooi uitzicht vanuit de camper.
Morgen gaan we maar weer eens verderop kijken en dan na het weekend naar Arhus, is daar het festival afgelopen, iedereen weer naar huis of aan het werk en de drukte verdwenen.
Eerke Jan:4 september 2025Genieten doen jullie!! Jaloers, helemaal niet! Eigenlijk wel maar niet verder vertellen hoor!!