The Long Haul 9
8 december 2025 - Vilafamés, Spanje
Vandaag alweer een verhaal.Heeft ook te maken met de foto’s, eerder verdwenen er gewoon foto’s. Wellicht een capaciteitsprobleem. Maar goed. We staan nu in Vilafamès voor het weekend. Het is de hele tijd mooi weer dus we kunnen er op uit. In dit stadje is een veelgeprezen museum voor moderne kunst. Maar dan moet je wel naar het oude centrum en dat is boven. Veel lopen en klimmen dus. Onderweg komen we een flinke steen tegen. Een van de foto’s vertelt wat over die steen. Ouderdom, gewicht, formaat, samenstelling etc. Verder ligt die daar maar tussen de huizen in. Het museum is inderdaad zeer de moeite waard, het is gevestigd in een oud “Paleis” met 29 kamers/zaaltjes en ook weer veel trappetjes. Er is een gedeelte buiten te zien. Kijk zelf maar. Vanwege een lang weekend ( dag van de grondwet op vrijdag en de onbevlekte ontvangenis van Maria op maandag) zijn er heel veel Spanjaarden op de been. Zij bevolken met name de terrasjes en restaurant. Steeds als je op een hoek bij een pleintje komt, hoor je een golf aan geluid. Want luid zijn ze. Ook veel kinderen, mooi toch.
De foto’s van deze dag zijn op wonderlijke wijze bij het vorige verslag terecht gekomen.