Perelada en Figueres

24 april 2025 - Peralada, Spanje

Woensdag 23 april vanuit C de la S naar Girona gereden. De navi had een schitterende citytrip voor ons uitgezocht zodat we door de halve stad werden geleid. Tot groot enthousiasme van alle Geronezen die speciaal voor ons waren uitgerukt om ons te begeleiden met stepjes,scooters, motorfietsen, auto’s, bestelbusjes, stadsbussen, ondersteund door politiewagens en ambulances met zwaailichten en sirenes.

Maar we hebben een parkeerplaats gevonden en van daaruit zijn we per stadsbus ( die nu allemaal weer beschikbaar waren voor normaal werk) naar het politiebureau . De dienstdoende agent vond het volstrekt normaal dat ook hier niet in een andere taal dan Spaans kon worden onderhandeld. Maar het pleit voor hem dat hij wel in staat was om aangiftedocumenten in het Engels uit te printen. Die dus ingevuld en laten stempelen en we kunnen nu actie ondernemen bij de verz.maatschappij. Terug naar de camper en de stad uit. Alles was nu weer rustig omdat iedereen intussen op zijn of haar plaats van bestemming was. We zijn binnendoor richting Figueres gereden en vlak daarbij naar een CP in een historisch stadje. Perelada. Idyllisch middeleeuws met een goed restaurant voor een uitgebreide lunch ( ja ja, het was lekker) en een wandeling door de smalle straatjes.

Op vrijdag met de fiets naar Figueres, ditmaal voor het speelgoedmuseum. Natuurlijk was dat leuk en hebben we allerlei herinneringen op kunnen halen.  Een aanrader dus.  Koffie op een terras, nog wat vervangende bling bling voor Aranka gekocht bij de lokale chinees en weer op de fiets terug naar de CP. Onderweg brood met wat lekkers gehaald. Na de lunch zijn we naar een wijnhuis gelopen, mooi aangelegd met een prachtige tuin. Architectureel fraai en met een prettige opzet. Op de parkeerplaats vonden we nog een klassieke Mercedes. Speciaal voor Arvid, Lucas en Frederik die gisteren in Stuttgart in het Mercedesmuseum zijn geweest. Daarna opnieuw door Perelada gewandeld en nu dus weer in de camper. Het weer werkt mee, het is zonnig met af en toe een wolkje en de temperatuur is prettig rond de 20 gr.

1. Dagmar:
    24 april 2025
    Vrijdag? Je bent al helemaal alle besef van tijd kwijt..
  2. Eerke Jan:
    24 april 2025
    Niet het Dali museum in geweest?
    Zo apart en dat hele kleine schilderijtje van een Nederlandse schilder gezien van Gerard Dou? staat nog op mijn netvlies. 30 jaar geleden.
    GENIET!!!
  3. Aranka:
    24 april 2025
    We zijn vorig jaar naar het Dali museum geweest en hebben daar zeker van genoten!
  4. Aranka:
    24 april 2025
    En ja we zijn het besef van tijd al behoorlijk kwijt!