van Vendres naar Autun
1 mei 2025 - Lapalisse, Frankrijk
We pikken het reisverhaal weer op. Op dinsdag zijn we vanuit Vendres bij Beziers naar de A75 gereden om daar omhoog naar Issoire te rijden. Een tussenstop bij het Viaduc de Millau. In Issoire overnacht en inkopen gedaan.
Bij onze vorige reis konden we vanwege het weer geen bezoek brengen aan Vichy. Nu met stralend weer wel ! We hebben op woensdag de camper geparkeerd vlak voor de rivier de Allier en op de fiets zijn we naar het centrum gegaan. Langs de rivier gefietst en door een park gewandeld waar al het fraaie termaalbadencomplex staat, De opera bekeken en de Vichy pastille winkel bezocht voor wat voorraad. Daarna op een terras heerlijke koffie genomen. De fietsen weer gepakt en een stuk langs de andere oever gedaan.
Na ons bezoek weer op pad naar Lapalisse voor de CP. Lapalisse heeft een zeer fraai en compleet kasteel. We stonden aan een riviertje ( de Besbre). Op een steenworp van het centrum. Een halve eeuw geleden was Lapalisse een belangrijke stop in de N7. Daar is nog een fraai emaillen bord van terug te vinden in een gevel. Ook loopt er over het marktplein een blauwe tegelslinger om daar aan te herinneren. Miljoenen Fransen hebben destijds in hun auto deze route gereden vanuit het noorden naar de Côte d’Azur. Doordat de route steeds is aangepakt en verbeterd is de originele N7 deels verloren gegaan.
Op de CP hebben we nog een avond zitten kletsen met een stel uit Apeldoorn. Hij deelt mijn voorliefde voor alles wat met oudere auto’s betreft. Er werden dus heel wat vreemde modellen besproken.
Donderdagochtend 1mei, over de lokale markt gelopen en wat zaken kunnen aanschaffen. Daarna op weg naar Autun, met een flinke omleiding. Vanaf de CP aldaar hebben we een flinke wandeling om de plas gemaakt. Zoals op alle CP’s staat het na 16.00 uur ramvol en wordt er door heel wat campers een zinloos rondje gemaakt. Geen plek !

En alweer bijna thuis las ik…het gaat snel. Tot gauw, spreken we af 😘😘😘