zweden en zo 11

1 september 2025 - Gnosjö, Zweden

Korte rit van daag. We zijn naar Gislaved gegaan. Daar de camper op de cp geparkeerd en verder op de fiets naar het Gislaved Industriemuseum. Vanwege de Nissan, een zeer grillig lopende rivier is er altijd voldoende water bovenstrooms om een aantal fabrieken draaiend te houden. Hier staat de Gislaved fabriek, banden, plastic, glas en leder.En wat een lekker kneuterig museum is het. Met een uitleg in het Nederlands . Het is allemaal heel beeldend, ook is er veel aandacht voor de ex-werknemers die op allerlei foto’s staan en met naam genoemd worden. Na het bezoek heeft Aranka in een optiekzaak nog een zonnebril gekocht. Daarna terug naar de camper en 14 km verderop een cp gevonden die werkelijk van enorme schoonheid is. Je staat in een dun bosje met uitzicht over een meertje ( ook weer van de Nissan) met zicht op een schitterend kerkje.Gnosjö is de naam van het plaatsje.

Morgen rijden we door naar Halmstad , om daar de avond veerboot naar Grenaa in Denemarken te nemen.Daar willen we ook nog wat dagen doorbrengen.Århus staat nog op de agenda.Natuurlijk ook vanwege het sensationele museum aldaar.

1. Eerke Jan:
    2 september 2025
    Inderdaad mooimuseum. Kleindochter studeert daar. Marjokein wil met Dicky daar binnenkort naar toe. die foto meeeet die laatjes doet mij denken aan Dich¡ky´s vader en nu hangen ze bij Marjolein.