Zweden en zo 3

23 augustus 2025 - Motala, Zweden

Zaterdag 23 aug

Vanochtend met mooi weer vertrokken voor een korte rit. Zoveel mogelijk langs het meer. Dwars door Gränna, dat wel heel toeristisch is, maar ook wel charmant. Huizen zoals je ze in dit land ook mag verwachten. Veel kleuren, veel hout en in een prettig formaat. Koffie gedronken op een mooie plek langs de route en aan het meer. In Vadstena hebben we boodschappen gehaald, ook om de barbecue eens uit te proberen. Terwijl we het parkeerterrein wilden verlaten kwam er net een colonne Amerikaanse oldtimers voorbij. Je denkt : het is er maar een of twee, maar dan blijken het er opeens ruim dertig te zijn. De camera zit dan net in de tas .helaas geen foto’s gemaakt. Maar mooi waren ze ! Ook zijn we op een rommelmarkt in een grote schuur geweest. We blijven natuurlijk wel op zoek naar een pareltje. Vandaag geen aankopen.

We staan nu in Motala op het terrein van een Radiomuseum, een soort Radio Kootwijk met een museum er in. De foto’s spreken voor zich. Heel veel techniek en nostalgie. In de vroege avond de barbecue aangestoken en wat worstjes ( ook vegetarische), champignons en in het apparaat in folie gewikkelde aardappelen bereid. Het was de moeite waard en dat gaan we zeker weer eens doen.

De plek hier is ook een onderdeel van een frisbeeparcours.Er stoppen geregeld auto’s met jongeren en jongvolwassenen met een rugzak vol frisbees die daarna het parcours gaan lopen en gooien.